Le Crème Brûlée

Life is uncertain. Eat dessert first. ~Ernestine Ulmer

Almost every body loves desserts and has their own preferences. Mine is crème brûlée. I have no idea what make me really into this custard based dessert.

Digging into my memories, the first time I tried this dessert was because of my curiosity. I remember watching one of Master Chef US episode that featured a creme brulee: the so called hunting began soon after that episode was aired.

Last weekend, I finally reunited with it after a long time.

We went to Gandaria City, partly to try the famous Pablo Cheese Tart – which was a failed mission: we chickened out when we saw the long queue. Bakerzin is chosen to host our lunch, because I’ve been craving for the Crème Brûlée and I remember that they have one of the best Crème Brûlée in town.

The crunchiness of the caramelized sugar meet the softness of the creme. So Tasty and tempting!

Next in my bucket list: Try to make it at home.


Side story:

My husband was having spaghetti as his lunch and a dori with potatoes as his dessert 😆

My husband’s kind of dessert


Nenek (the one that take care of Z while I work in the weekday) was ordering fried rice with black chip

The satay was made from fish!
 
How about Z? Oh, as usual, a homemade rice puree with broccoli, fish, and cheese. 😀

All the foods were paired with Lychee Tea!
 
Psst. Bakerzin has many delicious stuff to try, if you haven’t taste them, give ’em a go!

A Sore Throat Weekend

Mumpung Pak Bos lagi baik hati, manfaatin mata genit buat dinner yang agak jauhan, walau kerongkongan lagi meradang, sakit sebelah setiap nelan. Akhirnya setuju mau nyobain Colette & Lola di Senopati, but being him, baru jalan dari Depok jam 18.30, masuk jagorawi terus wassalam kena macet sampe kuningan. Keluar tol di Senayan, masuk SCBD cari-cari parkir sampe muter balik ke santa, sampai Colette & Lola ternyata tinggal kue yang cimit-cimit, akhirnya makan di atasnya, di Yeyo Lobby & Eatery. Turn out that Yeyo Lobby & Eatery such a nice and cozy place to spend Saturday night, sayang agak sedikit berisik, mungkin karena pas lagi ada yang family gathering disana, jadi banyak bocah-bocah :-p

The bar and the bartenders
The bar and the bartenders
YEYO Lobby & Eatery
YEYO Lobby & Eatery

Malam itu temanya ikan, tapi karena saya gak cocok jadi travel writer, I completely forget the name of the food we order, namanya susah dan panjang pula. Intinya sih, He ordered a whole fish, ditaburi semacam acar, dengan nasi mirip nasi biryani and I ordered a dish with a unique platting, something called shasilk if I’m not mistaken. Penyajiannya keren, liat aja di gambar ya, itu saya pesan yang seafoodnya, karena pilihan yang satunya adalah Lamb, and I don’t eat lamb. Minumnya di rekomendasiin sama mas-mas waiter yang baik hati, saya pesan mocktail fresh strawberry + almond syrup sama campuran apa lagi saya lupa -______-a and he ordered bubblegum 😆 Tenggorokan yang sakit pun makin parah karena dengan mantapnya milih minuman dingin.. hadeeehhh.. akhirnya nggak abis juga sih itu mocktail, padahal enak.. :(( kembali minum air putih aja yang bikin kerongkongan nggak menggonggong) :p

Here are the dishes
IMG_4951
yang sebelah kanan itu makanan saya, di gantung,, 😀
LUDES! YUM!
LUDES! YUM!
The so called Strawberry Mocktail
The so called Strawberry Mocktail

Setelah kenyang, akhirnya di tutup dengan all-time favorite dessert, Creme Brullee! so YUM.. :happy:

IMG_4974

Kenyang, diajakin nonton, kerongkongan berkata lain. Akhirnya pulang dan saya dengan sukses tidur sepanjang jalan. 😀

Hari minggu, Lanjut nonton Nikita seharian. Heaven heheee. Buka puasa milih ke X.O Suki yang baru buka di Saladdin Square, Depok. Tempatny nyaman, luas, jendelanya gede, jadi berasa luas + masih sepi, mungkin karena datang jam 5. Pilih -pilih menu, kuahnya pilih double (kaldu + Tomyum), minumnya THAI ICE TEA dan PAS enaknya *over excited*. Sayangnya, kecepatan datang jadi masih nunggu 45 menit sampai magrib. Akhirnya nunggu buka sambil ngeliatin si Bos makan dengan lahapnya.. *nasib*

Thai Ice Tea & Coconut Pudding.. Segar buat buka puasaaaa.. :D
Thai Ice Tea & Coconut Pudding.. Segar buat buka puasaaaa.. 😀
IMG_4980
yang kiri tomyum, yang kanan kaldu
very kind and responsive people
very kind and responsive people
Cozy...
Cozy…
This is what I love the most from this place, The Lightning
This is what I love the most from this place, The Lightning

Overall, makanan, minuman, pelayanan, tempat, TOP! Recommending you guys to try and I will definitely going back there. 😀 Completely forget the sore throat.. 😆

IMG_4982

Setelah dua hari ini makan enak, saatnya berhemat nggak makan seminggu.. bangkrut bro!

all pics are @darkjasm’ and taken with 4s.

Adios!