my Journey with @ciciadja

Sri Hidayati, S.Psi

Pertama bertemu sepertinya ketika jadi murid baru di SMAN 8 Pekanbaru, tapi kita tak pernah saling menyapa, mungkin terkadang saling bertukar senyum saat tak sengaja berselisih jalan, tapi seingatku tak pernah kita saling bertukar kata, nama pun mungkin kita tak saling kenal. Takdir ternyata menyuratkan kita untuk jadi teman sekelas, mulai saling menyapa, bertukar canda, menghabiskan jam pelajaran bersama, tapi tetap tak pernah begitu akrab, tak pernah punya momen berdua, hingga kita (dipersatukan takdir lagi) bersama-sama diterima di Fakultas Psikologi UGM.

Since then, we almost done everything together.. we share room, even bed in our first year of university. Kita punya DPA yang sama, yang berarti hampir semua kelas kita sama (di awal-awal kuliah tentu saja, karena pada akhirnya kita juga punya selera yang berbeda dalam mengambil mata kuliah). Kita mulai berbagi canda dan air mata, bertukar cerita yang membuat kita sadar, bahkan kisah hidup kita pun hampir sama, kita selalu bisa berbagi kerinduan kita kepada Ibunda yang telah tiada. sungguh luar biasa, punya sahabat baru yang sangat mengerti duka berpisah dari mama..

Bersahabat dengan seorang Cici benar-benar membuat aku merasa mudah melalui masa-masa awal kuliah, dimana seorang Cici pasti selalu hadir dengan keriangannya dan selalu berusaha menyembunyikan kerapuhannya, selalu membawa tawa dalam segala suasana, mungkin air mata bagi Cici layaknya aurat yang harus selalu ditutupi.

Ingatkah? ketika kita sama-sama menangis di Taksi setelah briefing Psikologi Rumah Kita? Ketika kita liburan tanpa rencana ke Tawang Mangu? Ketika kita ke happy puppy sampai tutup? Ketika bangun lebih dulu dari ayam demi motoran ke Pantai Sundak dan sekitarnya? Ketika kita bermain bersama anak korban banjir di Ngawi? Ketika kita berjuang menjadi Pandega di UKM Pramuka UGM? Ketika kita jatuh cinta teramat sangat namun tak terbalaskan? Ketika Mall Ambarrukmo belum mencuri perhatian kita dari Malioboro? Ketika Parsley jadi salah satu tempat bengong terbaik kita? Ketika akhirnya kita sama-sama diterima kerja di tempat yang berbeda dan menyadari kita mungkin tak akan pernah memiliki kisah hidup bersama lagi?

Persahabatan kita tentu saja tidak lepas dari percikan rasa kesal dan rasa permusuhan, yang alhamdulillah hanya untuk sementara. Kini pun kita sudah jarang sekali bersua, kita sudah memasuki dunia yang berbeda, namun kita tahu bahwa kita akan selalu ada untuk satu sama lain. Rindu ini selalu menuntut untuk dipuaskan, tapi aku cukup tau diri untuk tidak memaksakan, apalagi sekarang ada kehidupan yang sedang tumbuh dalam rahim Cici.

I love you Nequ, always be, always will..

Happy Birthday!

-Bubun-

bersama para cenayang dan launching @psycheugm05

courtesy of Windut deh ini kayaknya

Sabtu, 11 Agustus 2012 yang lalu, bertempat di Urban Kitchen – Pacific Place, akhirnya saya bisa ikut ngumpul bersama para sejawat alumni Psikologi UGM angkatan 2005, setelah beberapa kali acara saya absen, maap ya teman-teman.. hehehe

Kumpul kali ini tentu saja dalam rangka buka bersama karena bertepatan dengan Ramadhan dan sepertinya itu adalah momen yang paling pas buat ngumpul.. This event was organized very well by Windut dan Rima, thank you dear.. dan dihadiri oleh lumayan banyak para sejawat yang cukup lama tak berjumpa..

Host #1 -Rima-

Host #2 -Windut-

Acara ini diisi dengan sharing dan saling bertukar kabar dan secara tidak terlalu terselubung berubah menjadi acara penjodohan.. *ehm* dan Ternyata teman-teman sedang menuju kesuksesan impian masing-masing.. so happy for you all.. ๐Ÿ™‚

Hasil dari pertemuan ini akhirnya untuk memudahkan silaturahmi, akan dibuat Milist oleh ibu emeldah yang sedang berjuang menjadi psikolog klinis dan akun twitter @pyscheugm05 oleh ibu Kanes yang sedang jadi buronan kampus supaya segera menjadi psikolog IO.. hehee

Sang Calon Psikolog klinis yang mau jadi admin milist

turns out that Mak Mimin @psycheugm05 ini hebring abisssss.. lol

saya bersama Mak Mimin @psycheugm05

p.s ini Line up pesertanya (in no particular order) : Rima, Windut, Tiefa, Asti, Kanes, Zesta, Rindang dan sang kekasih hati, Adhika + Nyonya, Dhanika, Emeld (yang jauh-jauh dari Yogya), Cindy (yang datang khusus dari Cirebon), Radit, Thalut (menghimpun doa biar bisa dipindah ke Yogya, bersatu dengan suami tercinta), Angga, Prie, Nanda, Sami, Adit Lis, Adit Joned, Edlyn dan Dewi… semoga pertemuan selanjutnya bisa lebih meriah dan lebih ramai yaaaa..

all star line up

i’m so in love with you guys!

*maaf saya lagi gak mood moto-moto, jadinya gambar yang diambil random banged,, nikmatin aja yah yang berikut ini.. hehehe

I Survived!

Forget to bring your handphone is a nightmare. Better left your wallet instead, they said.

If it is so, then I was experiencing a real nightmare today. I forget to bring my cells to the office, which I realize when i’ve already arrived in my office and wondering why there was such a silent during my journey.

I tried to stay positive that it is a chance for me to have a peaceful time, no disturbance from anyone else. Then I finally remember that I had to return the “Malay Dress” to the “Sanggar Melayu”, asked by my brother, to one part of Jakarta that I’ve never been before, called Pondok Bambu. DISASTER!

Arrived in the office, I call my Father to inform him that i cannot be reach until i get home tonight, call Mr.J to tell him that he can email me in case he miss me #eaaa and then call my “Still-in-honeymoon-at-bali Brother” to email me address of the Sanggar Melayu.

I had a very peaceful day in the office, so peaceful that i became sooooo sleepy… or maybe it was because i’ve been out of the town for some moment that made being in the office became more boring than it usually did. haha

Back to my so-called-disaster plan, as soon as i received the email from my brother, i ask people in my room how to get to the address in a very easy way and jam-free way. Got the answer, although i haven’t understand it perfectly, i just hope for my best luck that afternoon.

And the luck did show it self, in a form of my friend name Miss Mcuy.

I accidentally bumped into her in my way to my car and an idea came in a sudden that her home is around the address, so i begged her to please explain me the detail about how to get there and she offered to lead me the way to somewhere very close to the address instead. What a kind girl.. Thank You Mcuy!

Thanks to Mcuy, she lead my way till Klender and it is so close from the address, I just need to follow my brother instruction. It’s quite easy tho, if my brother did give me the right instruction. I found the street that he indicated in the directions, i just need to find an “ind*mart” and turn to left afterward, but it turned out that no ind*mart in that street. I have to go back to the street again and I found “Alf*mart” instead, and with all my guts, i decide to turn left there and voila! that was the street and I found the Sanggar!

-Mission Accomplished-

for the moment…

until I realized that I still have to find my way back home. For some people, it could be an easy A, but for me, it was a hard thing! I’ve often lost in my journey to my home from the place that i’ve known pretty well, and since i just follow Mcuy on my way to that place, i haven’t paid any attention to my route that afternoon and it was already dark when I wanted to go home, so it was another DISASTER for me. hmm.. I guess I just rely on my feeling and became very aware of the direction boards. This is when I need to trust my self and the Self fulfilling prophecy* would come true.. long story short, i finally arrived safely at home. pfiuh, what a journey! ๐Ÿ˜€

Another disaster was waiting for me in the house..

I reunited with my cells and I wanted to inform Mr.J that I have the mission accomplished, but turned out that my cells run out of credit. I couldn’t believe it because i ‘m sure that i have around 30grands credit the night before, then I remembered something about calling Mr.J last night that I couldn’t recall a “good-bye”, yes, i was sleeping while calling him and from the “120 minutes and 30 seconds” call log, I knew that he fell in sleep too.. d’oh!

WHAT A DAY..

Lucky that I still had my “a taste from heaven” Durian Pancake from my best friend Ji for dinner.. yes, I am too lazy to cook and had no cash to order a delivery service. This time, Luck show in a form of Durian Pancake..

Luck does exist, in many forms.

…and for me, Luck is part of Blessings from Allah..
๐Ÿ™‚
* i would like to write about it some time in the near future..

Casa di atas Aksara

another weekend trip!!

yay!!

๐Ÿ˜€

Last friday, we went to Kemang.. yes, Kemang again..

This time we went to dine in Casa but due to the waiting list, we were window shopping first in Aksara and I just Love Aksara!

There was a feeling of “syahdu” *ceilah* that Aksara lit up in my heart.. i love the vibrant of this bookstore. i love how they arrange and decorate the books and all the unique things they sell there… Unfortunately I can’t take the photos there.. ๐Ÿ˜ฆ

finally, we get the seat in Casa..

I ordered Spaghetti Aglio Olio again, but this time it is followed by the peperocino and it was soooooo spicy! but still soo tasty.. hihihii

Mr.J ordered Salmon Teriyaki + Rice (biasa, tipikal orang indonesia, kalo makan harus pake nasiii,, hihihi peace!)

let the pics tell more…

The Drinks: my Hot Chocolate, Mr.J's Lime Squash + Mineral water

Spaghetti Aglio Olie e Peperocino

Salmon Teriyaki + Rice

i love the candle..

romantic dinner

Just you……

...and me

Love,

The Dark Jasmine

Wedding + Traffic Jam + Nite Sale = Great Food

Saturday??

Yes! another weekend to spend with him, my lovely Mr.J …

Wedding??

nope, not my wedding, at least, not yet.

last Saturday, I went to a wedding in Cibubur and it was a tiring journey, due to the saturday afternoon traffic jam in Jakarta, worst!

Itย  was a wedding of Mr.J’s friend which was held in Wiladatika, Cibubur. The building name is Pandan Sari. It is quite beautiful, with high ceiling, white and has terrace for the guest reception. The size of the building is medium for around 500 guests or less.

.grabbed it from here, not exactly from the wedding we came.

How about the decoration? hm.. i couldn’t tell you whether there was good or bad decoration since we arrived there around 01.20 pm while the invitation wrote that the ceremony is only from 11.00 am to 01.00 pm, so at the time we finally arrived there, the decoration was a messed! *people were redecorating it for the next wedding ceremony*. argh.. that is why I don’t want to hold my wedding here in Jakarta, or at least, if I had to hold it here, I want it to be an evening ceremony.. *pray-pray-pray so hard* ๐Ÿ™‚

The dishes? Although the room were under redecorating, they left some dishes for late-guests like us, but I totally had lost my appetite because of this messy things. I only try the salad and it wasย  a masterpiece! *oke, ini lebay* *but really, it was so delicious!* and after Mr. J finished chit-chat with his friends and took a pose with the newly wed couple, we were heading directly to the Mosque, Mr. J hadn’t pray yet.

Done the Shalat Dzuhur, I suddenly feel so hungry and i’ve been craving for Spaghetti Aglio e Olio since i’ve tried that dishes in Aston Rasuna when my father visited me last month. We finally choose to go to Pizza Marzano Kemang for the afternoon snack *yes, pizza and pasta is Snacks!* ๐Ÿ˜€ and thanks to The Traffic Jam + wrong route decision by Mr.J, we arrived at Kemang around 4 pm! i was really hungry at that time, I felt like I could eat Mr.J for taking the wrong way! grrhhh.. *but I still love you a’… hihihiii

at Pizza Marzano, I ordered Spaghetti and Dough ball as side dishes *because i am so HUNGRY*, Mr. J ordered Pizza . When the food finally came, we finished those delicious foods right away so that I forgot to take the pictures. I love the Spaghetti, it was flooded by the Olive oil and taste so delicious but the pizza was not thin enough for me that i don’t like it so much, the dishes of the day was the dough ball with the garlic sauce. The sauce was rocking my tummy! ๐Ÿ™‚

ย 
ย 
ย 

.our empty plates.. yummiy!.

Driving through all the traffic made Mr.J wanted to relax a while and he wanted to go creambath and I was dying to buy some new books, so after finished all the dishes, we went to PIM (i don’t exactly remember why we chose to go to PIM :D). PIM turned out to be the wrong destination again because there was a nite sale at that night in PIM and you can imagine how bad the traffic was (we need about 30 minutes just to park the car!) and the mall was SO CROWDED that gave me dizzy… having lost our intention to done anything there, we decided to go back home and called it a day.

Do you think that our journey to my house was an easy adventure? nope, hm.. honestly, I don’t know, I could only remember that Mr.J complaining about Traffic jam around Ragunan or somewhere else which is usually not a crowded street, was packed with cars at that night. I was falling asleep all the way home… poor Mr.J who struggle alone through the streets. *i do really love you! :p

In Sunday, we actually had decided to just chilling out at home, relax and just take a rest. I’ve spent my morning eating mangos, oranges, and any fruits left that I could eat *due to my laziness to cook and in the name of diet*, watching Star World and working with my uphile. Around noon, Mr.J called me and reminded me that we have one disdus voucher for gold facial treatment in Wonder Skin Tebet, he asked whether i wanted to go there or not, since i have nothing to eat for lunch, i agreed to go there. He made the reservation and he told by the receptionist there that there were no need to make a reservation, we just need to go there and they are closed in 5 pm. Mr.J picked me at 2 pm and we arrived there around 3 and thank you for the miscommunication between Mr.J and the receptionist, we couldn’t done the treatment that day (They need 2 hrs for the treatment and they are not accepting customer after 3 because they afraid there will not enough time and they full, they thought that when Mr.J called them, we’ll go there straightaway).

Rescheduling and reserving the treatment for next Saturday morning, we hurried toward Radjaketjil for very late lunch.

Radjaketjil is a restaurant I knew from Twitter and so curious to taste the food, turns out to be a VERY DELICIOUS foods! we ordered Hainan Rice for two, Cameo putri baik hati, Seafood Soup, black pepper beef and Fried Cassava for side dishes. I LOVE IT! I just love it. I highly recommended this restaurant for you all, especially the “Singkong goreng”, so crunchy and hm.. i just so in love with cassava.. ๐Ÿ˜€ Mr. J has Red bean Ice as the drink and I drank Terong Belanda Juice.

.The Menu.

.my hungry face.

.stunning dishes.

.my favorite: Singkong Goreng.

Every food tasted so good and the drinks completed the wonderful dishes. Radjaketjil also comforted us by their cozy environment + the rain poured outside. It was the perfect closing for my weekend. Thanks to Mr.J, you completed my life again.. ๐Ÿ™‚

.cozy place + gloomy afternoon.

..Candi Kimpulan atau Candi Pustakasala??

ada yang familiar dengan candi tersebut??

ya,, memang itu candi baru, yang belum selesai di pugar, bahkan saat ini baru sampai ke tahap ekskavasi karena sempat terhenti selama beberapa bulan karena menunggu wewenang dari BP3 (Balai Peninggalan dan Pelestarian Purbakala).

candi baru ini, bagi yang belum tahu, terletak di komplek Kampus UII, Jl. Kaliurang, Yogyakarta yang tanpa sengaja ditemukan ketika dilakukan penggalian untuk membangun perpustakaan pusat UII sekitar akhir tahun lalu,,

hingga kini, candi tersebut memiliki 3 nama, yaitu Candi Kimpulan (nama dusun disana, oleh BP3), Candi UII (oleh masyarakat), dan Candi Pustakasala (berarti perpustakaan, oleh UII) dan berdasarkan kesepakatan yang ditandatangani tanggal 2 Agustus kemarin, candi tersebut akan dikelola bersama oleh UII dan BP3.

lalu bagaimana nasib perpustakaan pusat UII?? akan tetap dibangun di tanah itu, tapi tentu saja dengan pengubahan rancangan dan menjadi kan candi tersebut bagian dari landscape perpustakaan itu,,

gotta be so amazing I thought,,

can’T hardly wait,,

pssttt.. dengerdenger pemugarannya bakal selesai ntar akhir Desember 2010, kita lihat saja,,

ini bocoran gambarnya :

Subhanallah,,

SUBHANALLAH,,

tadi pagi setelah mengantarkan seseorang, sewaktu menunggu lampu hijau menyala di perempatan Ring Road Utara – Gejayan, Yogyakarta, cuaca sangat cerah dan belum banyak polusi yang menghalangi pandangan mata.

ta melihat pemandangan yang luar biasa indah, gunung Merapi berlatar belakang gunung Merbabu,, wOW!!

maaf gambarnya gak bisa ditampilkan, coz tadi nggak bawa kamera,, huhuhuh T_T

ย 

ada hal yang sedikit mengganggu,,

banyaknya baliho gede yang dipasang di perempatan itu sedikit menghalangi mata untuk leluasa mengagumi ciptaan ALLAH yang indah tersebut, mana yang paling menghalangi itu baliho rokok pula, dududududuuuuhh,,

ย 

kenapa yah jalanan kita yang udah semrawut itu ditambah kesemrawutannya dengan berbagaimacam gambar besar yang meribetkan itu?? pfiuh!!

…dan arem-arem pun masuk Garuda

sebuah pengalaman yang sangat menggelitik hati,,

kemarin ta ke Jakarta nak Garuda, nah kan masih daoat makanan tuw kalau naik Garuda, kuenya unik,, mix antara selera Indonesia dengan western appetite,, isi kuenya mirip arem-arem ma satu nya lagi sejenis danish cake gitu,, (and of course with cHocolate!! lol)..

kejadian diatas membuat kita melihta sebuah bukti nyata tentang mempromosikan kebudayaan Indonesia,, karena sudah jelas sekali yang naik Garuda itu kan juga banyak non-Indonesian,, makanan Juga merupakan unsur yang penting dari unsur kebudayaankan?? (akan sedikit ta bahas di artikel berikutnya,,)

dari jakarta ke Bandung naik mobil,,

lewat jalan tol,,

anehnya, disini juga terlihat kebudayaan Indonesia yang sangatsangat menyebalkan,,

mungkin ini bukan budaya asli, tapi tapi ini seperti kebiasaan buruk yang sudah membudaya,,

hemhem,, Yang ta lihat itu terjadi di depan gerbang tol, jangan tanya tol mana karena ini terjadi di hampir setiap gerbang tol yang memberikan karcis kertas,,

setelah mendapat karcis itu, supir travel yang ta tumpangi langsung membuang sampah kertas itu tak lama setelah ia bergerak dari gerbang tersebut, yaaa di jalan tol itu,,

awalnya ta kira cuma dia aja yang nekad gitu, ternyata setelah ta lihat di gerbang tol selanjutnya, sanat banyak sekali sampah kertas itu bergentayangan,, PFIUH!!

di saat para aktivis sedang beroerang untuk mengkampanyekan hidup sehat untuk mengurangi efek Global Warming dan berdamai dengan alam, Indonesian malah masih buang sampah sembarangan yang berawal dari buang kertas cumacuma,,

kertas = penebangan hutan,, hemhem,,

sebuah ironi,,

ketika ada orgorg yg berjuang matimatian mengenalkan sisi indahnya Indonesia kepada dunia, tapi masyarakat malah tidak berusaha memperbaiki diri,,

sistem kah yang salah??

tampaknya jika mencari siapa yang salah hanya akan menambah dosa dan pusing di kepala, jadi mendingan kita mencari solusi,,ย 

ย 

kalau untuk masalah ini, sebenarnya kita bisa memulainya dari mengkomputerisasi sistem jalan raya terutama tol kita, degan komputer bisa menghemat kertaskan??

bagaimana dengan solusi yang lain??

hemhem,,

butuh masukan niy,,

diskusi nYoooookk,,